De Kuil Blok A: 8x bijzonder

Ontdek de acht bijzondere kenmerken van Blok A, met 69 Appartementen, Maisonnettes en Terraswoningen

1. Wonen omringd door groen

Het appartementengebouw van Blok A, is opgesplitst in 2 delen: de Dijkzone en de Parkzone. Wat nu nog een bouwlocatie is, is straks een levendige, groene omgeving.

De Dijkzone – de naam zegt het al – is hoger gelegen, als een soort dijk. Hier komt straks een groene zone met bomen, diverse planten en toegang voor voetgangers en fietsers. Wist je dat je vanaf de Dijkzone vrij uitzicht hebt op het groen en richting de Laan op Zuid?

De Parkzone wordt straks ook een groene zone, naast wandelpaden heb je hier ook gelegenheid om te ontspannen in het gras en waar kinderen kunnen spelen.

Dijkzone

Parkzone

2. De groene binnentuin 

Woon je in dit appartementengebouw, dan ben je ook mede-eigenaar van de prachtige besloten binnentuin. Door de U-vorm van het gebouw ontstaat er een intieme tuin in het midden, waar je vanuit je woning van kunt genieten. In de binnentuin komen zitplekken, heesters, vaste planten en kruidenplanten. Een plek om te ontspannen en om elkaar te ontmoeten. En als kers op de taart stap je via de poort ook zo De Groene Vallei in.

3. Parkeren in de afgesloten parkeergarage

Onder de woonblokken aan de noordzijde van De Kuil bevindt zich een grote beveiligde parkeergarage. De meeste woningen beschikken over een eigen parkeerplaats in de garage. Ook zijn hier meerdere deelauto’s te vinden, waar je als bewoner tegen vergoeding gebruik van kunt maken. Bij elke woning horen meerdere fietsparkeerplekken, deze zijn ook te stallen in de afgesloten parkeergarage. De parkeergarage bereik je met de auto via de nieuwe zijstraat aan de Paul Krugerstraat. Kom je met de fiets of te voet? Dan zijn er meerdere ingangen mogelijk vanuit de groene vallei. Vanuit de garage zijn er een lift en een trap die uitkomen in het appartementengebouw of de binnentuin.

4. Duurzaam wonen in De Kuil

Koop je een nieuw huis in De Kuil, dan koop je een duurzaam en comfortabel huis. Deze voldoet aan alle eisen op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid. Zo dragen we een steentje bij aan de duurzaamheidsopgave op langere termijn.
Aan alles voor een aangenaam en duurzaam woon-en leefklimaat is gedacht, zowel binnen als buiten.

 • Extra goed geïsoleerd
 • Vloerverwarming
 • Vloerkoeling
 • Zonnepanelen
 • Aardgasvrij
 • Duurzame, zorgvuldig gekozen materialen
 • Biodivers, klimaatadaptief en natuurinclusief
 • Waterberging en reducering
  hittestress
 • Elektrische (deel)mobiliteit

5. De architectuur

Het ontwerp van De Kuil is geïnspireerd op de stedelijkheid en architectuur aan de Laan op Zuid en aan de andere kant door de rijke detaillering van de architectuur in de Afrikaanderwijk. De architectuur van De Kuil is daardoor even contrastrijk als haar omgeving. De buitenzijde voelt stoer en stedelijk aan door de toepassing van een fraaie baksteen in bijzondere metselverbanden. Maar achter de buitenzijde kom je in een hele andere wereld terecht. Gevels van hout, een natuurlijke groene vallei zonder auto’s, een duurzame oase middenin de stad. Er zijn verschillende nestelgelegenheden in de gevels voorzien. De groene inrichting vormt samen met de gebouwen één ecosysteem, dit alles om de flora en fauna in de stad te verstreken.

Lees meer

6. De Groene Vallei

Stap je de binnentuin van Blok A uit, dan stap je zo in de natuurinclusieve en klimaatadaptieve groene vallei: een weelderige oase vol bomen en planten binnen de stedelijke woningblokken. Hier ontspannen bewoners, spelen kinderen en nestelen dieren. Met wandelpaden, verschillende plekken om te ontspannen, een buurtplein waar je buren kunt ontmoeten en zelfs een feestje kunt organiseren en een nevelplein dat zorgt voor verkoeling.

Lees meer

7. De verschillende woningtypes

In het kleinschalige appartementengebouw van blok A komen 69 woningen, verdeeld over 3 woningetypes: Appartementen, Maisonnettes en Terraswoningen. Er zijn in dit blok maar liefst 21 verschillende woningplattegronden, variërend van ca. 52 m2 tot en met ca. 143 m2 aan woonoppervlakte. 

De zo groot mogelijke
leefruimte en het aangename wooncomfort is de gemene deler in de woningen. Ook heeft elke woning één of meerdere buitenruimten, een balkon aan het groen of de binnentuin, een terras direct aan de binnentuin of een enorm dakterras. Alles is hier gericht op de natuurlijke omgeving en zo veel mogelijk woongenot.

Bekijk de woningtypes

locatiekaart de kuil

8. De perfecte plek

En dat allemaal dichtbij alle voorzieningen (van OV tot horeca en supermarkt) en op zo’n 10 min fietsen van de binnenstad.

Ontdek de locatie

Interesse in een van de woningen?

Bekijk het woningaanbod én de documentatie én schrijf je in voor jouw favoriete bouwnummer(s).

Woningaanbod Downloads Inschrijven

Heb je nog vragen?

Onze verkoopadviseurs zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Bel TW3 Bel Woonvisie E-mail ons