Het stadsleven binnen handbereik

Alle voorzieningen dichtbij én binnen 10 minuten in de bruisende binnenstad van Rotterdam

Wonen in de Kuil

Wonen in De Kuil betekent wonen in een dynamische buurt, op de kruising van het nieuwe Parkstad, de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. Hier wordt hard gewerkt aan de versmelting van groene woonbuurten, nog meer goede voorzieningen en uitstekende verbindingen. Fiets de Erasmusbrug over, vervolg je weg via de Posthumalaan, buig af naar rechts, de Brede Hilledijk op en je bent er. In slechts een paar minuten ben je vanaf het centrum in De Kuil.

Bereikbaarheid

Wie de kaart erbij pakt, ziet hoe verrassend centraal De Kuil ligt in de stad. Het is zo’n 10 minuten fietsen naar de Binnenrotte, de ‘middenstip’ van Rotterdam. Met de tramhalte Vuurplaat voor de deur loop je er zelfs in vijf minuten door de bruisende straten van de binnenstad van Rotterdam.

Heb je een afspraak buiten de stad? Binnen 10 minuten ben je met je auto op de ring Rotterdam. Natuurlijk kun je ook reizen met het OV via de OV-haltes nabij, zoals tramhalte Vuurplaat, metrostation Rijnhaven en treinstation Rotterdam Zuid.

Alle voorzieningen in de buurt

In De Kuil vind je alles wat je verlangt van je woonomgeving. Uitstekende OV-verbindingen, het stadscentrum op tien minuten fietsen, vier supermarkten op loopafstand, fijne winkels, de Afrikaandermarkt, goede scholen en heerlijke horeca.

Ook in je vrije tijd is er méér dan genoeg te beleven. Voor een avondje theater loop je zo naar het Nieuw Luxor of Theater Walhalla. Wil je eerst een hapje eten? Dan kun je kiezen uit één van de ontelbare restaurants in de buurt of een kijkje nemen bij de Fenix Food Factory. Deze voorzieningen zorgen samen met de groene vallei, de goede OV-verbinding én de nabije binnenstad voor een prettige en energieke woonomgeving. Alles wat je zoekt, toch?

Het gebeurt op Zuid

Rotterdam Zuid verandert. Nieuwe hippe buurten zijn ontstaan waar het fijn wonen en recreëren is. Denk aan de transformaties van Katendrecht, de Wilhelminapier, Entrepothaven, Parkstad en de Laan op Zuid. En vergeet ook de grootschalige ontwikkelingen van Zuidplein en Ahoy niet, waarvan de eerste vernieuwingen haar vruchten afwerpen.

Vanaf De Kuil ben je straks zo op Katendrecht. De droombestemming voor foodies, met leuke restaurants, ijssalons en barretjes. Er zijn ook serieuze plannen om van zowel de Rijnhaven  als de Maashaven een fijne plek te maken vol horeca, kleine winkels, ruimte voor cultuur en een stadspark. En de grootse plannen voor Feyenoord City met wonen, nieuwe voorzieningen, meer ruimte voor groen en een nieuw OV-knooppunt niet te vergeten. Dat allemaal op loopafstand van De Kuil.

Kortom: Er staat meer dan genoeg te gebeuren op Zuid!

Ga de wijk in!

De Kuil ligt aan de rand van de Afrikaanderwijk. De wijk is in opmars en ondergaat een flinke transformatie. Onder andere de nieuwbouw tussen de Bloemfonteinstraat en de Brede Hilledijk heeft de buurt een impuls gegeven en ook de bestaande woningen en winkels kregen een welverdiende opknapbeurt. Kom eens kijken in deze leuke, gezellige buurt en laat je verrassen door onze tips.

Ontdek de hotspots

Afbeelding: (c) Vera Bos

In het hart van de wijk

Veel buurtbewoners ontmoeten elkaar voor een kop koffie bij Café Prêt à Boire (voorheen Koffiehandel Pretoria) aan de Bloemfonteinstraat. Loop de Pretorialaan af en je loopt tegen Het Gemaal op Zuid aan. Dit monumentale pand aan de Pretorialaan ligt pal naast het park en brengt anno 2021 niet het water naar een hoger peil, maar de buurt, met verbinding tussen buurtbewoners als doel. De dames van de Wijkkeuken van Zuid koken er bovendien heerlijke maaltijden van restproducten van de markt. Vanaf het Gemaal steek je het Afrikaanderplein over en loop je rechtstreeks naar de Botanische Tuin Afrikaanderwijk. Hier vertelt tuinder Gerard Bijlsma bezoekers en bewoners al jarenlang van alles over ‘zijn’ bloemen, planten en kruiden.

Aan de overkant van de markt – aan de Paul Krugerstraat – eet je een broodje bij Lekker op Zuid, bekend om allerlei lekkers uit de Balkan, goede Bosnische koffie én de hartelijke ontvangst. Vanaf het terras kijk je op het plein, waar het op marktdagen een drukte van jewelste is. Loop de Paul Krugerstraat af langs Turks restaurant Meram, waar je komt voor de heerlijke hapjes én Turkse gastvrijheid. Loop een stukje verder naar Het Klooster, huis voor de buurt waar bewoners (jong en oud) samen komen voor koffie, een aanschuifdiner, filmvertoning of taalles.