Wonen in De Kuil is wonen aan een groene vallei

Benieuwd hoe het straks is om te wonen in De Kuil? Wij geven je alvast een kijkje in de bijzondere binnenwereld, de groene vallei.

Middenin het project De Kuil komt een grote, weelderige groene vallei. Deze plek wordt letterlijk een verademing in de stad. Als je behoefte hebt om te ontsnappen aan het hectische leven en wellicht ook even aan de stad, kun je ontspannen in het groen. Zonder auto’s, zonder lawaai.

De vallei heeft straks veel beplanting; van inheemse vaste planten tot heesters en bomen. Naast dat ze er voor zorgen dat het er mooi uitziet, zorgen deze ook voor verkoeling in de hete zomer. Tijdens de regenachtige dagen wordt het water opgevangen op de daken en kan het worden gebruikt om de planten mee te bewateren, hoe duurzaam is dat! Daarnaast zullen ook wadi’s, een infiltratiesysteem, het regenwater verzamelen en langzaam in de grond laten sijpelen. Zo houd jij droge voeten en het ziet er nog fraai uit ook. De groene vallei versterkt de flora én fauna in de stad. Zo biedt De Kuil straks ook een thuis voor diverse vogelsoorten door de nestmogelijkheden in het plan.

Met mooi weer wil jij natuurlijk ook buiten kunnen zitten, om een boek te lezen of even bij te kletsen met de buurtbewoners. Daarvoor plaatsen we picknickbanken en andere zitelementen. Wil je straks ’s avonds ook genieten van al dit moois? We maken de groene vallei ook een sfeervolle plek door middel van goede verlichting. Zo kun je er hier ’s avonds ook fijn verblijven als het donker wordt, maar geeft het je ook een veilig gevoel om ’s avonds je voordeur te bereiken.

Wist je dat een deel van de eengezinswoningen direct grenst aan de vallei? Je loopt straks zo vanuit je woning je terras aan de voorzijde op. Hier kun je onder het genot van een kop koffie, al dan niet gezellig samen met de buren, genieten van al het groen. Ook kun je zo gemakkelijk een oogje in het zeil houden op je spelende kinderen.