De Kuil

Hier woon je comfortabel en duurzaam, middenin het groen, met alle voorzieningen in de buurt en dicht bij het centrum van Rotterdam. De Kuil bestaat in totaal uit 232 woningen (appartementen & eengezinswoningen) en een aantal commerciële ruimten verdeeld over 8 blokken. De grote verrassing ligt in het binnengebied; een natuurlijke groene vallei.

De Kuil bestaat uit verschillende verkoop- en bouwfases.

 

Ontdek de verschillende fases

De groene vallei

De verrassing van De Kuil is de natuurinclusieve en klimaatadaptieve groene vallei: een weelderige oase vol bomen en planten binnen de stedelijke woningblokken. Hier ontspannen bewoners, spelen kinderen en nestelen dieren. Met wandelpaden, verschillende plekken om te ontspannen, een buurtplein waar je buren kunt ontmoeten en zelfs een feestje kunt organiseren en een nevelplein dat zorgt voor verkoeling.

Landschapsarchitect Mayke Baltussen van Flux Landscape Architecture vertelt wat het ontwerp zo bijzonder maakt: ‘De Vallei overstijgt een binnentuin of een groen hof, het is een echte grone oase. De inheemse beplanting sluit aan op de flora en fauna van de omgeving. Het weelderige landschap werkt hier ook als waterberging. Het groen van het hof kruipt via de gebouwen omhoog en wordt verstrekt door de houten gevels, zodat je je in de Vallei omringt voelt door de natuur. Zo woon je in De Kuil tussen de bloemen en de bomen, maar toch middenin de stad.’

Lees meer

Duurzaam wonen

Koop je een nieuw huis in De Kuil, dan koop je een duurzaam huis. Er wordt gedacht aan een gezond leefklimaat, zowel voor binnen als buiten.

De woningen zijn extra goed geïsoleerd, gasloos, aangesloten op de stadsverwarming en uitgerust met vloerverwarming en -koeling over alle verdiepingen. En natuurlijk liggen er ook zonnepanelen op de (groene) daken.

Duurzaamheid beperkt zich bij De Kuil niet alleen tot in de woningen, maar strekt zich zeker ook uit naar buiten, de groene vallei in. Door natuurinclusief te bouwen en bestaande ecologische systemen te versterken – onder andere door waterbuffering, nestelgelegenheden en een afgestemd beplantingsplan – zorgen we voor ecologische verbinding. Het mos-sedum dak isoleert, draagt bij aan de biodiversiteit en loopt over in de weelderige binnentuin die klimaat adaptief is aangelegd.

Het ontwerp

Het ontwerp van De Kuil is geïnspireerd op de stedelijkheid en architectuur aan de Laan op Zuid en aan de andere kant door de detaillering van de architectuur in de Afrikaanderwijk. De architectuur van De Kuil is daardoor even contractrijk als haar omgeving. De buitenzijde voelt stoer en stedelijk een fraaie baksteen in diverse metselverbanden. Maar achter de buitenzijde kom je in een hele andere wereld terecht. Gevels van hout, een natuurlijke groene vallei zonder auto’s, een duurzame oase middenin de stad. De groene inrichting vormt samen met de gebouwen één ecosysteem, waardoor de flora en fauna in de stad wordt versterkt.

In De Kuil komt alles wat je wilt van een woning en leefomgeving samen: ruimtelijkheid, duurzaamheid, flexibiliteit en kwaliteit. De gebouwen en woningen zijn ontworpen met maximale aandacht voor de bewoners, de buurt en de natuur.

Met haar creatieve en vooruitstrevende blik werpt architect Renske van der Stoep steeds weer passende woningen in slimme, gezonde gebouwen. De Kuil is daar een prachtig voorbeeld van.

Lees meer

Deelmobiliteit

Ruimte in de stad is schaars en steeds vaker vragen we ons af waarom auto’s zoveel ruimte innemen. Als we ergens het autogebruik kunnen terugdringen, dan is het hier. De Kuil ligt centraal en is uitstekend verbonden met het OV. Daarom stimuleren we het gebruik van de elektrische deelauto’s die in het project komen. Via een app reserveer je eenvoudig jouw rit. Ook het groots inslaan van boodschappen is dus zo geregeld, terwijl je bespaart op de kosten van autobezit.

Voordelen van nieuwbouw

Een nieuw huis in De Kuil is duurzaam, comfortabel en geheel naar eigen smaak af te werken. Wees gewaarschuwd: dat kan verrassend ontspannen zijn. De eerste vijf tot tien jaar heb je namelijk geen zorgen over onderhoud en des te meer tijd voor leuke dingen. En er zijn nog meer voordelen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning.

Ontdek de voordelen van nieuwbouw

De bouw is in volle gang!

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.