Financiering nieuwbouwwoning

Er komen veel financiële vragen op je af bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Het is daarom belangrijk om jouw financiële situatie goed in kaart te brengen, zodat je weet of een woning in De Kuil voor jou haalbaar is. Een financieel adviseur kan je daarbij helpen. 

Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden? De adviseurs van de WoonAdviesGroep en Vaes finance staan vrijblijvend en kosteloos voor je klaar om je te adviseren over een nieuwbouwwoning in De Kuil. Maak een afspraak of loop tussen 17.00 – 19.00 uur binnen op elke 1e donderdag van de maand. De financieel advsieurs zitten dan voor je klaar om je te helpen met je vraagstukken. 

WoonAdviesGroep
Oostmaaslaan 241B
3063 AV Rotterdam 
T | 010-8188222
E | [email protected]
W | www.woonadviesgroep.nl

Vaes finance
Veerhaven 4
3016 CJ Rotterdam 
T | 0181-745030
E | [email protected]
W | www.vaesfinance.nl

WoonAdviesgroep en Vaes finance 

 

Ontzorgen en begeleiden kopers van A tot Z naar hun nieuwe woning. Dat is waar de projectadviseurs van WoonAdviesGroep en Vaes finance voor staan. Geen hoogdrempelige kantoren, maar juist enorm aangenaam en toegankelijk. Deze kantoren lopen al jaren mee in de financiële wereld en zijn beide gespecialiseerd in nieuwbouwhypotheken. 

Onderscheidend is met name hun persoonlijke aanpak. Een hypotheek gaat over mensen. Daarom bespreken zij alle plannen altijd persoonlijk. Bij hun op kantoor of via een videocall. De adviseurs zijn flexibel qua werktijden en besteden veel tijd aan hun klanten. En terecht, vinden zij. Want een huis kopen, al is het je tweede of derde, blijft een stressvolle aangelegenheid. Dan kun je wel iemand gebruiken die je door alle bomen het bos weer laat zien. 

Potentiële kopers kunnen speciaal voor dit project kosteloos en vrijblijvend een oriëntatiegesprek krijgen, waarbij de specifieke mogelijkheden uitgebreid aan de orde komen. De moeite waard, want deze hypotheekspecialisten helpen je maximaal te profiteren van de voordelen van een nieuwbouwhypotheek. En doordat zij samenwerken met meer dan 25 geldverstrekkers kunnen zij exact zien waar de beste voorwaarden voor welke koper van toepassing zijn. 

 

Een aantal tips

Handig om te weten, is dat je voor het kopen van een energiezuinig nieuwbouwhuis een hogere hypotheek kunt krijgen. Nog een plus: de extra hypotheekrentekorting die een energiezuinige woning oplevert. Je kunt dus meer lenen en je krijgt een lagere hypotheekrente. Een andere opsteker is dat je bij nieuwbouw je nieuwe keuken, badkamer, toilet of andere aanpassingen op het standaard bouwplan van 100% mag meefinancieren in het totale hypotheekbedrag. 

 

Overbruggingshypotheek

Een ander punt van aandacht bij nieuwbouw zijn de overbruggingsmogelijkheden voor kopers die al een koopwoning hebben. Van belang is hier vooral de zogenoemde ‘overbruggingshypotheek’. Deze sluit je af van de overwaarde van jouw oude huis. Meteen na de overdracht los je dat bedrag in één keer weer af. Voordeel hiervan is dat je de overwaarde direct kunt meefinancieren. Hierdoor is de hypotheek een stuk lager en dus een lagere rente. 

 

Dubbele lasten 

Iets anders wat de koop van een nieuwbouwhuis met zich meebrengt: dubbele lasten. Want al staat er nog geen muur overeind, vanaf het moment dat de koper bij de notaris is geweest, moet hij al deels gaan betalen. En omdat wonen in een huis dat half af is niet echt aantrekkelijk is, moet je tot de tijd dat het huis wordt opgeleverd – óók nog een andere woning hebben. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze dubbele maandlasten tijdens de bouwtijd. Bijvoorbeeld door de hypotheekrente en aflossing tijdens de bouw mee te financieren in de hypotheek. Hoe dat allemaal precies werkt, leggen zij tijdens het oriëntatiegesprek duidelijk uit. 

Wil je meer weten? Maak nu vrijblijvend en kosteloos een afspraak met één van onze financieel adviseurs. Of loop op de eerste donderdag van de maand tussen 17.00 – 19.00 uur even binnen!