Duurzaam wonen

In De Kuil woon je comfortabel en duurzaam, middenin het groen, met alle voorzieningen in de buurt en dicht bij het centrum van Rotterdam. De grote verrassing ligt in het binnengebied; een natuurlijke groene vallei.

Koop je een nieuw huis in De Kuil, dan koop je een duurzaam huis. Er wordt gedacht aan een gezond leefklimaat, zowel voor binnen als buiten.

De woningen zijn extra goed geïsoleerd, gasloos, aangesloten op de stadsverwarming en uitgerust met vloerverwarming en -koeling over alle verdiepingen. En natuurlijk liggen er ook zonnepanelen op de (groene) daken.

Duurzaamheid beperkt zich bij De Kuil niet alleen tot in de woningen, maar strekt zich zeker ook uit naar buiten, de groene vallei in. Door natuurinclusief te bouwen en bestaande ecologische systemen te versterken – onder andere door waterbuffering, nestelgelegenheden en een afgestemd beplantingsplan – zorgen we voor ecologische verbinding. Het groene Sedum dak isoleert en beschermt het dak tegen UV straling, draagt bij aan de biodiversiteit en loopt over in de weelderige binnentuin die klimaat adaptief is aangelegd.

Wil jij ook duurzaam wonen? 

Bekijk de beschikbare woningen en schrijf je in! 

Woningaanbod Inschrijven →