Hotspots

Verborgen parels op Zuid

De Kuil ligt aan de rand van de Afrikaanderwijk. De wijk is in opmars en ondergaat een flinke transformatie. De Afrikaanderwijk tevens een van de oudste multiculturele wijken van Nederland. Hier kun je letterlijk en figuurlijk ‘snoepen’ van allerlei culturen. Heerlijk eten en drinken dus, in een uniek stukje Rotterdam. Kom eens kijken in deze leuke, gezellige buurt en laat je verrassen door onze tips.

afrikaandermarkt rotterdam zuid

Afrikaandermarkt

Elke week op woensdag en zaterdag kun je op de markt van het Afrikaanderplein rondstruinen. Het is een van de grootste markten van Nederland. Je vindt er van alles, van tropisch fruit tot trendy kleding, van Hollandse kaas tot Turkse pizza. Alsof je even op vakantie bent in eigen stad.

snackbar op zuid

Lekker op Zuid

Deze gezellige delicatessenzaak annex lunchroom is echt een ontmoetingspunt aan de Paul Krugerstraat. Volop houdbare en verse producten uit de Balkan: veel hammen en worsten, intrigerende snoepjes en een verzameling ingemaakte groenten om U tegen te zeggen.

Het Gemaal op Zuid

In Het Gemaal vind je o.a. De Wijkkeuken van Zuid, hier wordt gekookt met restproducten van de Afrikaandermarkt. Het Gemaal stimuleert ook werkgelegenheid en organiseert er evenementen waarvan de wijk profiteert.

groene tuin rotterdam

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

De tuin, gelegen in het Afrikaanderpark, behoorde bij het toenmalige schoolgebouw en werd gebruikt voor o.a. de biologieles. De tuin is halverwege de jaren 80 ingericht als botanische tuin met ongeveer 850 plantensoorten. Een lust voor het oog en een prettige plek om te verblijven.

sharp shapr op zuid

Sharp Sharp

Bij cakebar Sharp Sharp houden ze van lekker én gezond, van zoet én kruidig, en van verantwoord én kleurrijk. Dat proef en zie je in hun ‘treats & sweets’. Alle koekjes, cakes en repen zijn veganistisch, suikervrij, glutenvrij en biologisch.