De Vrouwen van De Kuil

vrouwen de kuil

Er wordt hard gewerkt aan het uitwerken van het nieuwbouwproject De Kuil in Rotterdam Zuid. Het team dat zich hiervoor inspant bestaat voor het merendeel uit vrouwen. Dat is zeker niet alledaags in de bouw- en ontwikkelwereld, een wereld die nog sterk vertegenwoordigd wordt door mannen. Daarom willen wij extra aandacht vestigen op ‘De Vrouwen van De Kuil’, tijdens Internationale Vrouwendag.

Vrouwen van allerlei leeftijden, achtergronden en functies zijn vertegenwoordigd in het team De Kuil; zoals architecten, landschapsarchitect, ontwikkelaars, commercieel manager, online marketeer, gemeentelijk projectleider en directeur van Heijmans.

Allen zijn dit enthousiaste, gedreven vrouwen die met een vleugje humor van het samenwerken een feestje maken. Door te vertrouwen op ieders expertise en door transparant te zijn, staat iedereen in het team in zijn of haar kracht. En zoals architect Renske van der Stoep zegt: “Het is leuk om te merken dat de goede sfeer in het team er voor zorgt dat iedereen bereid is voor elkaar een stapje harder te lopen.” Zo komt er een fantastisch woningbouwproject, De Kuil, tot stand.

Diversiteit binnen Heijmans

Alle mensen zijn gelijk, maar niet alle mensen zijn hetzelfde. Toch lijken we bij Heijmans wel erg veel op elkaar. Een ‘gele helm’ wordt opvallend vaak gedragen door mensen van dezelfde leeftijd, afkomst of hetzelfde geslacht. Als we een gezonde leefomgeving willen maken, helpt het Heijmans als onze medewerkers een betere afspiegeling zijn van de maatschappij. Als ons personeelsbestand vrijwel net zo divers is als de mensen voor wie we werken. Daarom halen we bewust een brede waaier in huis: zowel qua leeftijd, gender als culturele achtergrond. Meer diversiteit binnen Heijmans betekent meer verschillen. Verschillen kunnen spannend zijn, inspirerend en leerzaam.